2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Feestelijke festivalopening met bloemenregen van Blossum

Blossum

Aanstaande zondag openen we onze tiende jubileumeditie om 13.00 uur met een bloemenregen van het Lentse initiatief Blossum in Hof van Holland/Art Laboratory: een onvergetelijke ervaring en uniek in de wereld. Liggend in het gras, onder muzikale begeleiding van dj Mario Marini, zie je tienduizenden bloemen vanuit een helikopter omlaag dwarrelen. Ze komen zo langzaam omlaag, dat je ze letterlijk uit de lucht kunt plukken.

Hoogtepunten
Tijdens editie West trakteren we op een uitgebreid programma. Er is muziek van de veelkleurige ARIAH LESTER, die eerder dit jaar een Operadagen Award ontving. Rocco Ostermann (voorman Donnerwetter) draagt voor uit eigen werk en speelt bijpassende liedjes. Ook Tjitske Jansen, eerder bekroond met de Anna Bijns Prijs, draagt voor. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ted van Lieshout, één van de bekendste Nederlandse kinder- en jeugdboekenschrijvers, en illustrator Philip Hopman lezen voor uit de populaire reeks boeken over Boer Boris, en maken er live tekeningen bij.

Atelier TAW en Expeditie Noord
Vijf (groepen) jonge makers presenteren in het kader van Atelier TAW korte voorstellingen van 20 minuten die ze sinds juni op locatie in Nijmegen-Noord maakten. Ook kun je mee op Expeditie Noord met beeldend kunstenaars Maaike Jaspers en Pim Steinmann, en het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord door hun ogen zien.

Tickets
Koop online dagtickets à € 15,- of een passe-partout voor 2 en 9 september voor € 25,-. En heb je al gezien dat we ook een jubelboek verkopen met tien jaar festivalgeschiedenis, bijzondere portretten van betrokkenen, en fraaie foto's? Incl. passe-partout krijg je € 7,50 korting. Tot zondag!