2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Feestelijke tiende jubileumeditie Festival De Oversteek

Campagnebeeld FOS18 liggend 700

Hieperdepiep: Festival De Oversteek is TIEN jaar! Dat vieren we zondagmiddag 2 en 9 september met een feestelijk jubileumprogramma op zo'n 30 groene en sfeervolle locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Ook trakteren we op een heus jubelboek met daarin portretten in woord en beeld van betrokkenen, artiesten en medewerkers. Natuurlijk vind je er ook veel fraaie platen van afgelopen festivaledities in. Dikke kans dat je jezelf tegenkomt in het boek als je vaker bij ons op bezoek bent geweest! Het volledige programma en alle locaties staan inmiddels online. Ook is de online kaartverkoop per direct van start.

Tickets
Wees geen dief van je portemonnee: koop je tickets online! Dat is € 5,- goedkoper dan aan de deur. Een online dagticket kost € 15,-. Voor beide dagen is online een passe-partout te koop à € 25,-. Het jubelboek bestel je online voor een tientje. Als je er een passe-partout bijbestelt, krijg je € 2,50 korting.

Programma
Een greep uit onze goed gevulde verjaardagstaart: singer-songwriters Alex Roeka en LAVALU, beide eerder te gast tijdens Festival De Oversteek, nu terug met nieuw werk. Rocco Ostermann (voorman Donnerwetter) en Tjitske Jansen dragen voor uit eigen werk. Ook zijn er optredens van Loes (Wijnhoven, Clean Pete) & Lea (Kliphuis), The Irrational Library en nog veel meer!

Locaties
Ook in 2018 is Festival De Oversteek een avontuurlijke wandeling of fietstocht langs vele tot de verbeelding sprekende locaties. Wat dacht je van het goed verscholen Kasje van Doornik en de dode arm van de Spiegelwaal? Ook doen we bekendere locaties aan, zoals Fort Beneden Lent, Historische Tuinderij Warmoes en Landgoed Doornik.

Jubelboek
Omdat je als festival maar één keer tien jaar wordt, laten we dit heugelijke feit niet zomaar aan ons voorbijgaan. In ons jubelboek blikken we terug op hoogtepunten van afgelopen tien jaar, en komen gastheren en –vrouwen, artiesten en medewerkers aan het woord over het festival. Bestel een exemplaar online voor een tientje. Het boek is ook te koop tijdens het festival.

Support ons!
Wil je direct bijdragen aan nieuwe producties van jonge artiesten en kunstenaars op Festival De Oversteek? Sluit je dan aan bij onze supportersclub! Al vanaf een bedrag van € 50,- per jaar ben je supporter. Als welkomstgeschenk ontvang je het jubelboek, ook nodigen we je eens per jaar uit voor een exclusieve bijenkomst.

Atelier TAW en Expeditie Noord
Voor de tweede editie van Atelier TAW selecteerden we uit ruim vijftig aanmeldingen uit heel Nederland tien (groepen) makers. Zij zijn sinds mei aan de slag op Waalstrandjes, in boomgaarden, op landgoederen en andere locaties. Op 2 en 9 september presenteren ze ieder een korte voorstelling van 20 minuten. Voor de derde editie van Expeditie Noord gaan beeldend kunstenaars Maaike Jaspers en Pim Steinmann aan de slag met nieuw werk in het mini-atelier bij het Art Laboratory van FABRIKAAT. Het resultaat van deze ontdekkingstocht presenteren ze tijdens het festival in de vorm van een installatie.

Tot #FOS18!
Blijf op de hoogte van alle nieuws en actualiteiten: meld jezelf aan voor de nieuwsbrief, en zet jezelf op aanwezig in het Facebookevenement: zowel voor editie West als editie Oost.