2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Negende editie Festival De Oversteek op komst!


Foto: Hans Cras

Op zondagmiddag 3 en 10 september 2017 mogen we weer: dan is de negende editie van Festival De Oversteek. Zo’n 50 acts spelen op maar liefst 22 sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Enkele hoogtepunten: De Kift, Bony King, iET & Conny Janssen Danst en bFAKE. Nieuw dit jaar is Atelier TAW: de jongste generatie dans- en theatermakers presenteert gloednieuwe voorstellingen, gemaakt op locatie voor Festival De Oversteek. Ook kun je mee op Expeditie Noord: een avontuurlijke kunststruintocht door Nijmegen-Noord. De online kaartverkoop is per direct van start!
 
Rijk programma op unieke locaties
Op 3 en 10 september maak je een wandeling of fietstocht langs optredens van De Kift (poëtische fanfarepunkband die al dertig jaar aan de weg timmer), Bony King (Vlaamse americanaheld), iET & Conny Janssen Danst (unieke samenkomst van dans en muziek), bFAKE (met DJ DNA, ex-Urban Dance Squad), Estafest (met gitaarvirtuoos Anton Goudsmit, o.a. New Cool Collective) en nog veel meer.
 
Atelier TAW
Nieuw dit jaar is Atelier TAW: twaalf jonge dans- en theatermakers presenteren een speciaal voor Festival De Oversteek gemaakte voorstelling. Atelier TAW laat je het neusje van de zalm van jong dans- en theatertalent uit Nederland zien. Een bezoek aan de voorstellingen is ook een kennismaking met rauwe natuur en bijzondere cultuurhistorie.
 
Expeditie Noord
In 2017 is de tweede editie van Expeditie Noord: een avontuurlijke kunststruintocht door het Rivierenpark. Beeldend kunstenaars Dorien de Wit en Isolde Venrooy betrekken je in hun interpretatie van het landschap. Er zijn wandelingen op beide festivaldagen. Op de voorafgaande zaterdagen zijn extra lange wandelingen, inclusief gezamenlijke maaltijd.
 
Rondleidingen
Op 10 september verzorgt Open Monumentendag een rondleiding op Landgoed Doornik. Je bezichtigt het landhuis, de schuur, de prachtige tuinen erachter en als toetje de zalmrokerij. Er zijn ook rondleidingen op 3 september bij Historische Tuinderij Warmoes (wildplukwandeling met Ellen Mookhoek) en op 10 september bij Betuwe Brassica (rondleiding door Esther Ruhe).
 
Familieprogramma
Ook voor jonge overstekers is er genoeg te beleven. Op 3 september speelt Kletskous een fantasierijke voorstelling met livemuziek, en schminkt Sharista Bechan bij Imkerij Bloem. Op 10 september gaat Elvira Visser in de schuur van Betuwe Brassica aan de slag met superfleurige bloempotjes, en speelt in Boomgaard Smitjesland Lieve Judith.
 
Volg ons!
Blijf op de hoogte van alle updates en nieuws door jezelf op aanwezig te zetten in de Facebookevenementen van 3 september en 10 september. We plaatsen hierin programma-updates, leuke winacties, en laten zien hoe makers aan de slag zijn met nieuwe voorstellingen in het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord.
Tot #FOS17!