2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Struintocht door de Bemmelse WaardGa mee op pad met gidsen van De Bastei door de Bemmelse Waard! Op zondag 11 september zijn er begeleide struintochten door dit prachtige natuurgebied. Tijdens de wandeling leer je veel over de bijzondere natuur, zoals de vele weide- en watervogels die er leven. De Bemmelse Waard is cultuurhistorisch ook erg interessant. Wist je bijvoorbeeld dat er een kasteel én een compleet dorp verdwenen? En dat het in de jaren vijftig onderdeel uitmaakte van een belangrijke militaire verdedigingslinie?
 
Praktisch
De wandelingen starten om 10.30 en 12.00 uur en duren één tot anderhalf uur. Startpunt is de parkeerplaats van restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28, Bemmel. Het wandelgebied ligt heel centraal, tussen de festivallocaties Landgoed Doornik, Dijkmagazijn Bemmel en Ooibosje aan de Waal. Deelname is gratis.
 
Aanmelden
Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is daarom verplicht via 024-3297070 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Tijdens de struintocht ga je buiten de gebaande paden: houd daar rekening mee met kleding en schoeisel. De wandeling is niet geschikt voor kleine kinderen en mensen die slecht ter been zijn.
 
De Bastei
De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen, dat in 2017 aan de oostelijke Waalkade de deuren opent. Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren zijn opgegaan in De Bastei. Staatsbosbeheer en het IVN Rijk van Nijmegen sluiten aan als deelnemer. Samen gaan deze organisaties het verhaal van de rivier de Waal vertellen.