2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Festival De Oversteek voor het eerst ook op eiland Veur-Lent


Foto: Monique Kroes

Op zondagmiddag 4 en 11 september presenteren we voor het eerst voorstellingen op eiland Veur-Lent. Op verrassende locaties op het pas ontstane eiland in de Waal is muziek, theater, dans en literatuur te zien. Zoek je nóg meer avontuur? Wandel dan mee met een bijzondere kunstroute over het eiland: Expeditie Noord.
 
Voorstellingen op bijzondere locaties
Op een Waalstrandje met uitzicht op de historische binnenstad, speelt theatermaker Monique Hendriks. Danstheater impro vi ontwikkelt speciaal voor Festival De Oversteek een voorstelling op een strandje nabij de bunker aan de oostzijde van het eiland. Op de drempel, de voormalige Oudedijk die bij hoogwater overstroomt, vind je de mobiele installatie 8 MINUTE TIME TRAVEL. Bij de Zaligebrug draagt Wout Waanders, voormalig campusdichter van de Radboud Universiteit, voor. Ook in het Bastion, een nieuw gebouw tussen de pijlers van de Waalbrug, zijn voorstellingen. Lilian Hak, bekend om haar originele jazzy, poppy muziek met electronica, presenteert hier voor het eerst nieuw werk. by BY, één van hoogtepunten van afgelopen editie van Theatraal AM Waal, speelt er de interdisciplinaire performance VER-.
 
Expeditie Noord
Bekijk je graag eiland Veur-Lent door de ogen van een kunstenaar? Ga dan mee met een interactieve kunstwandeling over eiland Veur-Lent: Expeditie Noord. De route is door de kunstenaar tijdens een werkverblijf van drie weken uitgestippeld. Welke kunstenaars je op sleeptouw nemen, duur en starttijden van de wandelingen, lees je binnenkort op deze website.
 
Tickets
Kaartjes voor Festival De Oversteek koop je makkelijk en snel online. In de voorverkoop ben je bovendien goedkoper uit dan tijdens het festival. Online dagkaarten voor 4 september kosten € 10,-, voor 11 september € 15,-. Een passe-partout voor beide festivaldagen koop je online voor € 22,50. Bezoekers tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.