2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Programma achtste editie Festival De Oversteek bekend


Foto: Willem Melssen

Op zondagmiddag 4 en 11 september presenteert Festival De Oversteek voor de achtste keer muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst op maar liefst 21 cultuurhistorische en natuurlijke locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Een greep uit het ruimte aanbod van 40 acts en voorstellingen: Lebbis, Mauro Pawlowski, Bettie Serveert, Stephanie Struijk, Lilian Hak en Bram Stadhouders. De online kaartverkoop is per direct van start gegaan.
 
Divers programma in unieke setting
Festival De Oversteek presenteert muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst op cultuurhistorische en natuurlijke locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Zondagmiddag 4 september is het festival op acht locaties ten westen van de Waalbrug. Op 11 september doet Festival De Oversteek dertien locaties oostelijk van de Waalbrug aan. Deelnemende locaties zijn landgoederen, boomgaarden, buitenplaatsen en strandjes aan de Waal. Een bezoek aan Festival De Oversteek is een bijzondere wandeling of fietstocht door de prachtige natuur van de Gelderse Poort. Op verschillende locaties zijn hapjes en drankjes uit eigen tuin of boomgaard en starten rondleidingen door de natuur.
 
Hoogtepunten
Cabaretier Lebbis speelt in een openluchtamfitheater op de Doornikse akkers bij Landgoed Doornik fragmenten uit zijn nieuwe voorstelling De Paardenpoetser. Hierin combineert hij furieuze tirades met filosofische overpeinzingen en ongebreidelde lol. In Fort Beneden Lent treedt de Vlaamse rockgigant Mauro Pawlowski op, gitarist van dEUS en voormalig voorman van Evil Superstars. In De Kas zijn twee andere rockhelden te zien: Carol van Dijk en Peter de Visser van Bettie Serveert. Op het erf van Koken aan de Waal speelt Stephanie Struijk, ook wel bekend als Sevie Ann, haar nieuwe, Nederlandstalige nummers. Andere hoogtepunten: Lilian Hak, jazzgitarist Bram Stadhouders en pianist Pieter de Graaf.
 
Theater, dans en literatuur
Festival De Oversteek presenteert zes hoogtepunten van het theater- en dansfestival Theatraal AM Waal, dat in april plaatsvond op een tiental locaties in de Nijmeegse benedenstad. Ook het Nijmeegs dansduo LEF en de Arnhemse theatergezelschappen Cie. Perelman en ImproVi treden op. Literatuur is er van Else Kemps (jongste winnares Turing Poëzieprijs ooit), Lotte Lentes, Jesse Laport en Wout Waanders.
 
Tickets
De online kaartverkoop is per direct van start gegaan. Online dagkaarten voor 4 september kosten € 10,-, voor 11 september € 15,-. Een passe-partout voor beide festivaldagen is online te koop voor € 22,50. Kaarten zijn ook op de dag zelf te koop. Bezoekers tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.