2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Honderden bezoekers op cultureel avontuur tijdens geslaagde editie west


Foto: Willem Melssen

Op 13 september was editie west van Festival De Oversteek. Honderden bezoekers staken over voor een bezoek aan zeven bijzondere locaties ten westen van de Waalbrug voor een divers programma met muziek, theater, dans en literatuur.
 
Rick de Leeuw opende Festival De Oversteek in Hof van Holland met een uniek programma met muziek en voordracht uit eigen werk. Onder appel- en pruimenbomen traden ook meestergitarist Anne Soldaat en meidenband Bootleg Betty op. Even verderop in Boomgaard de Zalige verraste Barbara Breedijk met cabareteske liedjes. AlascA liet in een dorpsschuur op het Lentereiland horen dat de beste muziek uit spaghettiwesterns tegenwoordig uit Volendam komt.
 
Er was meer muziek. Ook in de dorpsschuur in het Lentereiland: de ritmische polderfanfare van FAUT HAUT, muziek met een gek-avantgardistische inslag.
Black Oak, dat bestaat uit leden van The Black Atlantic en I Am Oak, speelden voor het eerst op een Nederlands festival nieuw werk in kookstudio Koken aan de Waal. Smutfish verwoordde de romantiek van een voorbij gegane tijd in Dijkhuis Gijs.
 
Festival De Oversteek presenteerde drie hoogtepunten van dans- en theaterfestival Theatraal AM Waal: Sophia Maria, Theatergroep Azijn en LEF. Literatuur was er van de Vlaamse dichter Max Greyson.
 
Festival De Oversteek: editie oost
Aankomende zondag 20 september strijk Festival De Oversteek neer op negen locaties oostelijk van de Waalbrug. Opnieuw zijn er zo’n 30 optredens te zien in het prachtige buitengebied van Nijmegen-Noord. Een ticket voor alle optredens en voorstellingen kost €10,00. Bezoekers tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn online te koop.