2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

OpeningsprogrammaBert Velthuis, wethouder Stedelijke ontwikkeling, Grondbeleid en Cultuur van de gemeente Nijmegen, opent Festival De Oversteek op 13 september om 13:00 in Hof van Holland. Rick de Leeuw, bekend van de Tröckener Kecks, presenteert aansluitend een uniek programma met muziek en voordracht uit eigen werk.
 
September is de fruitmaand of tweede oogstmaand. Ook de appels, pruimen en peren in Nijmegen-Noord zijn rijp. Ze worden vanaf deze week geoogst, bijvoorbeeld in de boomgaard van Hof van Holland. Op zondag 13 september zijn de eerste appels geperst en is er sap van gemaakt. De heer Velthuis opent Festival De Oversteek door een eerste glas appelsap te tappen en te proosten op de zevende editie van het festival. Rick de Leeuw, voormalig zanger van de Tröckener Kecks, overhandigd de heer Velthuis een cd en speelt aansluitend de openingsvoorstelling.
 
Festival De Oversteek presenteert zondagmiddag 13 september een rijke oogst van bijzondere podiumkunsten. In Hof van Holland is ook meestergitarist Anne Soldaat te zien, die werk speelt van zijn derde soloplaat Talks little, kills many. Voor het volledige programma, bekijk het blokkenschema. Tickets zijn online te koop.