2018 irrational library
2018 alper kekec
2018 greypants

Win twee kaarten voor Festival De Oversteek


Foto: Willem Melssen

Kans maken op twee vrijkaarten voor Festival De Oversteek én de laatste editie van Dans Magazine, Scènes en Op lemen voeten? Stuur dan vóór 7 september een mail o.v.v. 'Winactie Festival De Oversteek' met het antwoord op de onderstaande drie vragen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Onder alle juiste inzendingen worden int totaal drie keer twee passe-partouts verloot.

Vragen
1. Festival De Oversteek vindt plaats op verschillende locaties in de Gelderse Poort. In dit prachtige natuurgebied kun je overal struinen buiten de gebaande paden. Maar pas op! Je staat zo oog in oog met een kudde wilde runderen. Hoe heten deze koeien die in de jaren negentig van de vorige eeuw zijn uitgezet in het gebied?

2. Eén van de deelnemende locaties van Festival De Oversteek is Fort Beneden Lent, ook wel ‘Nieuw Knodsenburg’ genoemd. Het werd in 1862 gebouwd ter verdediging van de stad Nijmegen. Het oorspronkelijke Knodsenburg lag een paar kilometer oostwaarts aan de Waal en werd in 1558 gebouwd door protestanten die Nijmegen wilden veroveren. Knodsenburg wordt vandaag de dag, maar dan als Knotsenburg, nog steeds gebruikt om wat aan te duiden?

3. De Volendamse band AlascA speelt op Festival De Oversteek en is groot fan van de Italiaanse componist Ennio Morricone. Tot zijn bekendste werken behoren zijn filmscores voor alle Sergio Leone films. Welke van deze films is bekend om het thema dat Charles Bronson in de film speelt op een mondharmonica?

Dans Magazine, Scènes en Op lemen voeten
Dans Magazine is hét tijdschrift over dans: van ballet en moderne dans tot tango en streetdance. Voor theaterliefhebbers is er Scènes: hierin is alles te vinden over toneel, dans, muziektheater, musical, opera en cabaret. Op lemen voeten is er voor de actieve en enthousiaste wandelaar. In het tijdschrift staan wandelroutes en reportages over bijzondere wandelgebieden.

Winnaars ontvangen twee passe-partouts van Festival De Oversteek én de laatste editie van deze drie magazines.