2018 rocco
2018 ariah
2018 LAVALU

Stan Geurts & Maartje Goes - The Art of Being Afraid


Foto: Sjoerd van den Berg
 
The Art of Being Afraid is een beeldend en muziektheatraal requiem voor viool, cello en stem. Stan Geurts en Maartje Goes nemen hierin afscheid van hun angsten, en begraven die aan de oevers van de Waal. Veel mensen willen grip op hun leven, en zijn bereid veel vrijheid in te leveren voor de illusie hiervan. Hoe ver kun je hierin gaan? Is behoefte aan controle niet hetzelfde als angst voor de boze buitenwereld?
 
Maartje Goes startte in 2012 met de vooropleiding klassiek viool aan Codarts. Hierna volgde zij de opleiding muziektheater aan ArtEZ conservatorium, waar ze zich specialiseerde in viool en zang, en in juni 2017 afstudeerde. Maartje is een muziektheatermaker en -performer, en componeert en arrangeert haar eigen stukken. Ze is vooral geïnteresseerd in de grens tussen modern muziektheater en opera, en onderzoekt in haar werk het theatraal inzetten van instrumentalisten. Maartje was tijdens haar opleiding te zien in de productie Zonderland van de Diamantfabriek en op Oerol en Theaterfestival Boulevard.
 
Stan Geurts startte in 2012 met de opleiding Muziektheater, waar hij zich profileerde als componist en maker. Stan liep stage als regieassistent bij De Nationale Opera en Into The Woods, en maakte een voorstelling voor Kameroperahuis. In juni 2017 studeerde hij af met de locatie-opera APPARATUS. Stan maakt moderne, toegankelijke opera’s en musicals met een grote rol voor muziek. Als performer was hij onder andere te zien op Oerol en het Café Theater Festival.
 
Stan en Maartje werkten vaker samen. Tijdens hun opleiding maakten ze een muziektheaterproductie gebaseerd op De goddelijke komedie van Dante. In
augustus 2017 werkten ze beiden aan het project De Omwenteling van Het Theaterschip.
 
Concept: Stan Geurts en Maartje Goes
Met: Stan Geurts, Maartje Goes enAngelina Engels
Tekst: Maarten Hopman
Productie en foto’s: Sjoerd van den Berg
Niet meer bang: Jan Groenteman
 
10 september
Ooibosje aan de Waal. Let op: voorstelling begint bij Café de Sprok, Waaldijk 9, Bemmel. Tijdens de voorstelling loop je naar Ooibosje aan de Waal.
14.15, 15.15 & 16.15 uur (20 minuten, inclusief wandeling 45 minuten)

Loading script and Flickr images