2018 rocco
2018 ariah
2018 LAVALU

Radio IYP - Toon mij uw landschap, en ik zal zeggen wie u bent


Foto: Jasper Tempel
 
Wat is natuur nog in Nederland? Een podcast over onze relatie met de wildernis. 
 
Iets voorbij het Bastion ligt aan de Oudedijk een kolk die herinnert aan dijkdoorbraken uit lang vervlogen tijden. Emma Meelker en Marjolein van der Meer nemen hier op een speelse manier duurzaamheid onder de loep. Met Emma als expert en Marjolein als leek stellen en beantwoorden ze vragen over de groene woestijn, de grutto en of ze toch niet beter af waren geweest als dj. De titel van de voorstelling is afkomstig van het boek Wijsgeer in het wild van Johan van de Gronden. Neem een podcast mee en ga op stap!
 
Emma Meelker is journalist bij tijdschrift OneWorld, het blad over duurzaamheid en wereldburgerschap. Als redacteur is zij gespecialiseerd in duurzame voedselsystemen en helpt zij zin van onzin te onderscheiden. Emma is een gretige podcast-afnemer. Al voordat dit medium zich bij het grote publiek in Nederland aankondigde, zat zij temidden van Amerikanen te luisteren naar This American Life, Welcome to Night Vale en Radio Lab
 
Marjolein van der Meer studeerde woordkunst in Antwerpen. Vorig jaar startte ze als theatermaker bij Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Dit jaar is een voorstelling van haar te zien bij Welcome to Our Guesthouse van Productiehuis Rotterdam. Ze maakte radiodocumentaires, audiostukken en muziek. Nieuwsgierigheid naar de natuur en de terloopse onheilsberichten daarover van Emma brachten haar tot het initiëren van deze podcast. Ze is geboren in Nijmegen en draagt de stad waar ze haar eerste stappen zette en leerde fietsen nog altijd een warm hart toe.

Bekijk het Facebookevenement voor alle updates over de voorstelling. 
 
Concept en spel: Emma Meelker en Marjolein van der Meer
 
10 september
Waalstrandje bij bunker, kruising Oudedijk en drempel, eiland Veur-Lent
doorlopend tussen 13.00 en 17.00 uur

Loading script and Flickr images