2018 NARCISSOS
2018 HANGMAN RADIOSHOW
2018 CRIMSON INC

Programma 2018

Zondag 2 september, editie West
Muziek: ARIAH LESTER, Crimson Inc., Eva van Pelt, Irrational Library, Rocco Ostermann, Sinan Arat & Alper Kekec, The Grey Pants 
Theater & dans: Aapjescollective - co-instinct, Bart Merks & Merel Franx - TRANS/CE, Between Two Hands - Paperwork, LucyONES - BLCK & BLOOH, The Hangman Radioshow, Ellis van Veldhuizen - The Great Garbage Patch, Chris Hillen en Mette Bunskoek - NARCISSOS,
Literatuur: Nyk de Vries
Beeldende kunst: Blossum bloemenregen, Expeditie Noord
Kinder: Ted van Lieshout & Philip Hopman, totemstok bouwen voor jonge natuurhelden met Sascha Wijnhoven
Rondleidingen: wildplukwandeling Suzanne Peters

Zondag 3 september, editie Oost
Muziek: Folkroad Show, Fuses, Goldsmith, Jelko Arts, LAVALU, Loes & Lea, Niekse, The Bojangles, The Visual, Willie Darktrousers & De Splinters, Yildiz Gies
Theater & dans: Buro Nieuw Perspectief - STRAND, ECHO - Movement By Oceans, Elena van Leuven, Eva March en Jilly Lukkesen - Mourning After, Ivana Diboune, Pleun Peters & Suze van Miltenburg - O - Een ultiem college over de zon, Skandalisi Dance, Valerié Bongaarts
Literatuur: Wordbites, Zwerfpoëzie
Beeldende kunst: Expeditie Noord, Willem de Haan - Viewpoint
Kinder: Erik van Os, maak je eigen natuurkunstwerk met Roos Geraets,
Rondleidingen: Foodwalk Woman into the Wild met Jacqueline Raaijmakers

ARIAH LESTER

2. Botenloods RV de Waal
Oosterhoutsedijk 48
Ariah Lester
Met stemsamples en beats creëert ARIAH LESTER een uniek muziekuniversum. Hierin vermengt hij op onnavolgbare wijze neo-soul, neo-R&B, opera, reggaeton en electro.

Between Two Hands

Between Two Hands - Paperwork
Een doorlopende theatrale installatie van papier geïnspireerd door Franz Kafka. De gedachtenspinsels van de schrijver zijn tot in het kleinste detail vormgegeven in papier.

Bunker

Buro Nieuw Perspectief

Buro Nieuw Perspectief:STRAND Drie dansers en drie muzikanten drummen waar ze op kunnen drummen, klimmen waar ze op kunnen klimmen en spelen trompet waar dat het mooist klinkt.

8. OOIBOSJE AAN DE WAAL
Bereikbaar via het struinpad aan de Waal achter Café de Sprok (Waaldijk 9) of via het paadje aan de Defensiedijk, ter hoogte van het gemaal.

Chris Hillen en Mette Bunskoek-NARCISSOS

Chris Hillen en Mette Bunskoek -
NARCISSOS
Een beeldende locatietheatervoorstelling gebaseerd op de Griekse mythe van Narcissos. Ik kijk naar beneden/ De Spiegelwaal knipoogt terug/ En ik verdrink me.

De zaligebrug

Crimson Inc.

Crimson Inc.
Utrechts-Haagse vijfkoppige americanaband met wortels in country, folk en pop. Voor liefhebbers van The Jayhawks, Jason Isbell en The Decemberists.

DIJKHUIS GIJS
Zaligestraat 8

ECHO - Movement By Oceans

ECHO - Movement By Oceans
Componist Stef Veldhuis en choreografe Julia Heider vertalen de alomvattendheid van de Noordelijke IJzee in een bovennatuurlijke performance in dans en muziek.

1. BASTION
Onder de Waalbrug, op eiland Veur-Lent

Ellis van Veldhuizen

Ellis van Veldhuizen
The Great Garbage Patch
Dansvoorstelling over de onverwachte, grote voetsporen die we achterlaten op de wereld. Waar willen we voor gaan staan en wat kunnen we voor onze toekomst betekenen?

WAALSTRANDJE PAAL 885
Waalzijde eiland Veur-Lent (tegenover de Honig)

Erik van Os

Erik van Os
Erik van Os schrijft kinderboeken, liedjes en versjes (o.a. voor Sesamstraat). Vanmiddag zingt en speelt hij liedjes uit zijn boeken Haren vol banaan en Diere-liere-liedjes.

KASJE VAN DOORNIK
Bereikbaar vanuit Landgoed Doornik en Doornikse Natuurakkers

Eva van Pelt

Eva van Pelt
Badkamer
De Brabantse zangeres, songwriter en theatermaker Eva van Pelt treedt tijdens Hier: Concert voor Eén op voor één enkele bezoeker.

HOF VAN HOLLAND I.S.M.
FABRIKAAT
Oosterhoutsedijk 88

Expeditie Noord

Expeditie Noord
Beeldend kunstenaars Maaike Jaspers en Pim Steinmann ontwikkelen voor Festival De Oversteek nieuw werk in het mini-atelier bij het Art Laboratory van FABRIKAAT. Vanaf Hof van Holland nemen ze je mee op sleeptouw door het Rivierenpark en nodigen je uit de omgeving met andere ogen te bekijken.

HOF VAN HOLLAND I.S.M.
FABRIKAAT
Oosterhoutsedijk 88

Folkroad Show

Folkroad Show
Vijf singer-songwriters uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland spelen eclectische folkmuziek: van fluisterharmonieën tot indierock. Ergens tussen CSNY, The Band en Fleet Foxes in.

9. LANDGOED DE DOORNIK
Doornik 1a

Fuses

Fuses
Drie eigenzinnige slagwerkers die klassieke roots met elektronische muziek versmelten. Een imposante setup vol melodische slagwerkinstrumenten, ontleedde drumsets, synthesizers en effecttafels.

LUILEKKERLENT
Pelseland 5

Irrational Library

Irrational Library
Een onwaarschijnlijke combinatie van Captain Beefheart-achtige poppathos en aan de rauwe taal van Charles Bukowski ontleende zinsuitspattingen.

STADSNOMADEN
Dijkstraat 1

Jelko Arts

Jelko Arts
Jelko Arts, schrijver en stripmaker, neemt je mee naar de wereld van bijenhouders. Hij draagt voor uit zijn stripnovelle en deelt zijn fascinatie voor bijen.

DOORNIKSHOF
Waaldijk 24