ALL-IN - ZINWat jij hoort, dat zie ik niet en wat jij voelt smaakt anders dan dat het ruikt.
 
De dansers van ALL-IN belichamen in ZIN de vijf zintuigen van de mens: horen, zien, voelen, proeven en ruiken. Ze voegen er daar eentje aan toe: evenwicht. ALL-IN zoekt naar harmonie en evenwicht in een wereld vol prikkels. ALL-IN is een nieuw dansgezelschap onder leiding van Lynn Kosakoy.
 
Lynn Kosakoy voltooide in juni 2017 de bachelor Docent Dansopleiding aan ArtEZ in Arnhem. Zij is docent, ondernemer en onderzoekende maker. Kosakoy werkte verschillende keren op locatie als danser en maker, onder andere in september 2016 tijdens Prateur.
 
Choreografie: Lynn Kosakoy
Dansers: Robbert van Ankum, Emma Hanekroot, Ashley Kosman, Maxime Kroot, Kiki van Megen en Christianne van Leest
Muziek: Kiasmos
 
10 september
Botenloods roeivereniging De Waal, Oosterhoutsedijk 48, Lent
14.00, 16.00 & 17.00 uur (20 minuten)

Anna & Kim - Stil Stromend Zand


Foto: Yeli Beurskens
 
Van jongs af aan leren we ons netjes te gedragen. Eet met mes en vork, smak niet en spreek met twee woorden. Stel je voor: een plek waar álles mag en álles kan. Anna & Kim creëren zo’n plek. Vandaag mag je heel eventjes binnenkijken.
 
Kim Tuerlings rondde de dansopleidingen MBO Docent Dans en HBO Moderne Theaterdans af. Zij danst als freelancer in verschillende projecten, maakt voorstellingen voor kinderen en geeft danslessen. Ook maakt zij deel uit van het danscollectief Arnhemse Meisjes - New Seeds.
 
Anna Fransen studeerde aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Na haar opleiding danste zij in verschillende producties van Beeldend Danstheater Telder. Anna werkte samen met choreografen als Cora Bos-Kroese, Kasper Ravnoj, Jens van Daele, Lana Coporda, Laura Witzleben, Inbal Abir en met Sharon Fridman. Zij maakt samen met Kim deel uit van het danscollectief Arnhemse Meisjes - New Seeds.
 
Concept en dans: Anna Fransen en Kim Tuerlings
Muziek: Rosine Langbroek
 
10 september
Waalstrandje bij bunker, kruising Oudedijk en drempel, eiland Veur-Lent
14.00, 15.00 & 16.00 uur (20 minuten)

Annelie de Vries

 
Annelie de Vries maakt minimalistische pianostukken. In de zomer van 2016 nam ze veel eigen composities in alle rust op bij haar thuis. De muziek van Annelie is dromerig en melancholisch, verstild en aangrijpend. Haar debuutalbum verschijnt binnenkort.
 

10 september
De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101, Lent
13.00-13.45 uur

bFAKE


Foto: Click Rick
 
bFAKE is PinKi, da Bruin en DJ DNA (ex-Urban Dance Squad). Gedrieën spelen ze, al party-crashend, menig festival en podium plat. bFAKE is energiek, wild en dansbaar. Met een liveshow die je niet wilt missen. Dit jaar sluit de band Festival De Oversteek stomend af.
 

10 september
LuiLekkerLent, Pelseland 5, Lent
17.00-17.30 uur

Bloempotjes versieren met Elvira Visser


 
Jonge festivalbezoekers gaan samen met Elvira Visser tussen het kleinvee in de schuur aan de slag met superfleurige bloempotjes. Zet het potje bij thuiskomst in de vensterbank en na een paar dagen verschijnen de eerste bloempjes.
 
10 september
Betuwe Brassica, Zandsestraat 20, Bemmel
13.30, 14.30, 15.30 & 16.30 uur (30 minuten)

Bony King

Foto: Anton Coene
 
De Vlaamse singer-songwriter Bram Vanparys maakte als The Bony King of Nowhere, tegenwoordig kortweg Bony King, vier albums en een soundtrack vol hemeltergend mooie americana. Zijn jongst geborene Wild Flowers nam hij in Los Angeles op samen met producer Ryan Freeland. Er zijn bijzondere muzikanten op te horen: sessiedrummer Jay Bellerose (Robert Plant, Ray Lamontagne, Solomon Burke, Bonnie Raitt), bassiste Jennifer Condos (Bruce Springsteen, Ryan Adams) en pedalsteel-speler Eric Heywood (The Pretenders, Ray Lamontagne). Bram vertaalt de klassieke en trefzekere sound van de plaat op het podium met zijn geroutineerde, vaste begeleidingsband.
 
 
10 september
Boomgaard Smitjesland, Smitjesland 4, Lent
14.00 & 16.00 uur (30 minuten)

Charlotte Gillain - Systrar


 
Drie zussen spelen een spel waarbij de gemoederen hoog oplopen. In no time verandert liefde in haat. Hoewel er soms ook tederheid is, is samenleven al snel onmogelijk. Gemaakt door studenten van de Bachelor Docent Dans van ArtEZ.
 
Dansers: Tara Beckendorf, Nona Siepmann en Anneroos Renkema
Maker: Charlotte Gillain

3 september
Hof van Holland, Oosterhoutsedijk 88, Lent | in de boerderij
14.00, 15.00 & 16.00 uur (20 minuten)

Dan Hair


Foto: Laura Hendrikx
 
Dan Hair is geen alledaagse singer-songwriter. Hij is een zorgvuldige knutselaar en een kluizenaar, opererend vanuit zijn tot studio verbouwde rommelhok in het vervallen kantoorpand waar hij woont. Dan maakt muziek met behulp van vaak ongebruikelijk instrumenten, en een handvol bevriende muzikanten. Debuutalbum Living in the Night is het resultaat van jarenlange arbeid, olifantengeduld en een nietsontziend perfectionisme. Toeters en bellen, trommels en violen: alles komt voorbij.
 
 
10 september
Pompstation Stroom, Vossenpelssestraat 16, Lent
14.00 & 15.00 uur (30 minuten)

DDJ Choreography - How Love’s Made


 
De jonge choreograaf Dalton Jansen onderzoekt in How Love’s Made de invloed van landschap en natuur op menselijke relaties. Stel je voor: je komt van de stad in het open veld. Als je hier iemand tegenkomt: voel je dan de neiging om de ander op te zoeken? Of blijf je liever op een (veilige?) afstand?
 
Dalton Jansen won recentelijk meerdere prijzen voor zijn choreografieën. Hij volgt de opleiding Urban Contemporary aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. In 2015 maakte Dalton zijn eerste choreografie voor Gihan Koster en Terencio Douw. Hiermee won hij hij de publieksprijs én juryprijs bij de Rotterdamse wedstrijd Fanatics.

Choreografie: Dalton Jansen
Dansers: Feadan McCall & Maarten Krielen
Zangeres: Sophie Prins
Componist: Tom van Wee
 
3 september
Bastion, onder de Waalbrug, op eiland Veur-Lent
13.45, 14.45 & 15.45 (20 minuten)
 
10 september
Bastion, onder de Waalbrug, op eiland Veur-Lent
16.15 (20 minuten)

De Jonge Blonde Goden - 2 op reis


Foto: StudioSchultzeSchultz
 
De jonge Nijmeegse auteurs Wout Waanders en Laurens van de Linde vormen samen het Nijmeegse duo De Jonge Blonde Goden. In de muziektheatervoorstelling 2 op reis verbinden ze literatuur en performance op alle mogelijke manieren. 2 op reis is een muzikaal reisverhaal over een rondreis door Amerika en brengt je langs verschillende landen en genres. De voorstelling toerde eerder langs diverse Nederlandse theaters als onderdeel van de festivalavond Het Wilde Oosten.
 
10 september
Doornikse Natuurakkers, via struinpad aan het einde van Doornik, evenwijdig aan Waaldijk | openluchtklaslokaal
15.00 & 16.00 uur (30 minuten)

De Kift


Foto: Eelco de Lange
 
De Kift staat al negenentwintig jaar bekend om een unieke combinatie van fanfare en punk. Tijdens Festival De Oversteek speelt De Kift de mooiste liederen en feestelijkste nummers, van Yverzucht (1989) tot Rats on Rafts/De Kift (2016). Ook laat de groep voor het eerst werk horen van een eind dit jaar te verschijnen nieuw album. Bert Wagendorp: ‘Vrolijke muziek is het, vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.’
 
 
10 september
LuilekkerLent, Pelseland 5, Lent
15.30-16.30 uur

De Wolven - EXIT


Foto: Jasper Van Gheluwe
 
De Wolven komen terug naar Festival De Oversteek met EXIT. In EXIT is alles maakbaar. Mensen zoeken de liefde van hun leven online. Als er iets mis gaat, dan is er vast een app voor. Toch is er één stukje leven waar geen controle over is: de dood. EXITING B.V. maakt daar een einde aan. Met een EXIT Card bepaalt iedereen voortaan wanneer de laatste seconde wegtikt. Met 98% slagingskans. Hey, ho: let’s go!
 
3 september
Fort Beneden Lent, Zaligestraat 6, Lent | bunker
14.15 & 16.00 uur (40 minuten)

Demi Knight


Foto: Fai Lam
 
Demi Knight (20) groeide op met Dolly Parton en Loretta Lynn. Dat ze dezelfde countrysound en volwassen stem als hen bezit, liet ze in 2015 horen in De beste singer-songwriter van Nederland. Hierna ging het hard voor Demi. Ze speelde meer dan 20 shows in 3 maanden met Popronde en bracht haar eerste ep uit. Ondertussen vormde ze haar band, bestaande uit bassist Bram Schrijver, drummer Martijn Soeterbroek, gitarist Filip Schrijver en pianist Jasper Schalks. Deze winter nam Demi met band haar debuutalbum op in pop-walhalla Kytopia. Voor liefhebbers van country en americana, in een fris jasje.
 
 
10 september
Speelbos, achter Pompstation Stroom, Vossenpelssestraat 16, Lent
14.30 & 15.30 uur (30 minuten)

Estafest


Foto: Krisztina Csendes
 
Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren die op dit moment in Nederland rondlopen vinden elkaar in het turbulente Estafest. Gitarist Anton Goudsmit (o.a. New Cool Collective), violist en cajonspeler Oene van Geel, saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet spelen in ongebruikelijke kamermuziekbezetting. Alle vier muzikanten wonnen tussen 2010 en 2014 de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland voor jazz en geïmproviseerde muziek. Met hun waanzinnige composities zorgen ze voor ontroering en verwarring, en brengen iedere luisteraar in beweging. De Volkskrant: ‘Een zeldzame hoeveelheid geniale ideeën die allemaal even origineel worden uitgewerkt.’
 
 
3 september
Hof van Holland, Oosterhoutsedijk 88, Lent
14.00 & 16.00 uur (30 minuten)