Expeditie Noord


Foto: Simon Kentgens

Ga mee op Expeditie Noord: een interactieve performancewandeling door Nijmegen-Noord. Beeldend kunstenaars Dorien de Wit en Isolde Venrooy nemen je mee op sleeptouw en betrekken je in hun interpretatie van het landschap. Met foto’s, prenten, gedichten en andere documenten maken zij zichtbaar welke betekenis het landschap voor hen heeft. Expeditie Noord is een interactieve performancewandeling. Door mee te gaan met de wandeling, maak je samen met de kunstenaar onderdeel uit van het kunstwerk.
 
Maak (opnieuw) kennis met een dynamisch rivierenlandschap
Dorien en Isolde laten zich voor Expeditie Noord inspireren door het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord. Zij stippelen een route uit langs onontdekte locaties aan de oevers van de Waal. Je loopt door de prille natuur op eiland Veur-Lent en verkent nieuwe uiterwaarden. Expeditie Noord voert langs Waalstrandjes, ooibosjes, landgoederen, boomgaarden, tuinen en natuurakkers. Tijdens de wandeling leer je veel bij over de geschiedenis, heden en toekomst van het landschap, én over je eigen plaats hierin.
 
Wandelingen
De wandeling van Dorien de Wit is zaterdag 2 en zondag 3 september ten westen van de Waalbrug. Een week later, op zaterdag 9 en zondag 10 september, is de wandeling van Isolde Venrooy oostelijk van de Waalbrug. De wandelingen op zaterdag zijn extra lang. Samen met Dorien en Isolde neem je extra de tijd om naar het landschap om je heen te kijken. Na afloop van de wandelingen op zaterdag is een gezamenlijke maaltijd, met ruimte voor ontmoeting en een gesprek met de kunstenaars.
______________________________________________________________________________________________________________
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
 
Data
De wandeling van Dorien de Wit is zaterdag 2 en zondag 3 september. Een week later, op zaterdag 9 en zondag 10 september, is de wandeling van Isolde Venrooy.
 
Diner
Na afloop van de zaterdagwandelingen schuiven deelnemers, kunstenaars en bijzondere gasten samen aan voor een bourgondisch feestmaal. Op zaterdag 2 september schuif je aan bij Fabrikaat op Hof van Holland voor een verrassend en innovatief menu. Gastronomisch duo Bram en Donna van CherryCinema verzorgt en serveert een ambachtelijk en compleet vegetarisch diner van lokale producten. Geserveerd op het unieke sculpturale servies gemaakt door één van de koks, Bram van Leeuwenstein. Bram en Donna nodigen je uit om met hen en elkaar in gesprek te gaan over gastronomie, beeldende kunst en wat je tijdens Expeditie Noord hebt beleefd.
 
Op zaterdag 9 september serveert Kunst en Koken een overheerlijke paella.
 
Aanvang
Zaterdag 2 en 9 september: 17.00 uur (duur: 60 minuten)
Zondag 3 en 10 september: 11.00 en 17.00 uur (duur: 30 minuten)
 
Start- en eindpunt
Zaterdag 2 en zondag 3 september: Hof van Holland, locatie Fabrikaat (Oosterhoutsedijk 88, Lent).
Zaterdag 9 september: startpunt Bastion (onder de Waalbrug, op eiland Veur-Lent), eindpunt parkeerplaats bij de Doornikse Natuurakkers (tegenover Kunst en Koken, Vossenpelssestraat 45, Lent).
Zondag 10 september: Bastion (onder de Waalbrug, op eiland Veur-Lent).
 
Kosten
De wandelingen op zaterdag kosten € 30,- per wandeling, dit is inclusief een afsluitende maaltijd. Je krijgt een aantrekkelijke korting wanneer je ook een kaartje koopt voor Festival De Oversteek. Inclusief dagticket betaal je € 40,- per wandeling, inclusief passe-partout € 50,-.
Toegang tot de wandeling op zondag is op vertoon van je festivalticket.
 
Let op: er is een beperkte capaciteit van 30 personen. Wil je zeker zijn veel deelname? Beste dan tijdig je ticket.