Uitgelichte route: editie oost van Bas Broeder


Foto: Heyta Melssen

Zondag 10 september
17.00 uur | bFAKE | LuilekkerLent

Zaterdagavond 9 september mee met Isolde Venrooy op Expeditie Noord. Na afloop ploffen we neer aan lange tafels en aan de paella van gastvrouw Suzanne. En die is zooo lekker. Ja, waar zie je dan het meest naar uit?
 
Een dag later, zondag 10 september, een boordevol programma met echt heel toffe artiesten waaruit het heel moeilijk kiezen is. Een poging, nu…
 
Met het pianoconcert van Annelie de Vries is het die zondag in ieder geval rustig beginnen in De Kleine Wiel. Met ‘n koffietje erbij de ideale start.
 
Dan 5 minuutjes op de pedalen naar het Bastion voor de fysieke dansvoorstelling van Skandalisi Dance. Betrokken regisseurs geven alle vertrouwen voor een opwindend stuk.
 
Aan de Waal in het ooibosje ter hoogte van de bunker speelt op het strandje Anna & Kim Stil Stromend Zand: een Atelier TAW-voorstelling. Op mijn (terug)tocht van het Bastion naar locaties verderop ga ik hier zeker even kijken. Ook dit is een nieuwe plek. Benieuwd hoe het zich voor deze voorstelling leent!
 
Tijd voor muziek, voor een bandje… Het is inmiddels alweer rond 15.00 uur en dan is het moeilijk kiezen; er begint en speelt veel rond deze tijd aan de Vossenpels te Lent. Wordt het country met ’n snik van Demi Knight, rauwe rock van Dan Hair, de soulvolle southern rock van Living Room Heroes of wachten we op het vervreemdende Vlaamse cabarock-trio KOLFSKOP dat een ongetwijfeld legendarische show gaat geven? We zullen wel zien!
 
In ieder geval staat Bony King op het programma. In ‘onze’ sfeervolle Co-Bomen Boomgaard op Smitjesland. En aangezien de 4 dan al in de klok zit zal er daar ook zeker een drankje worden genuttigd.
 
En verder, eerst richting het gemengd boerenbedrijf Betuwe Brassica. En gemengd is daar ook het program. Het jazzy Jan Terlouw Junior & The Nightclub, Waltzburg en Plots (dans in de aardappelloods van studenten van ArtEZ), hoop ik nog even mee te pakken. Boer Twan en vrouw Esther zullen naar verwachting druk zijn met het snijden van de home grown potatoes en die bakken tot friet. Hen spreken we wel op de afterparty die nog wacht voor alle betrokkenen.
 
En dan op naar LuilekkerLent! Daar blijven we, for sure. De basisingrediënten voor ’n aangenaam verblijf zijn er ook. Feesten bij De Kift, eindelijk op De Oversteek, een lang gekoesterde wens. Zie er naar uit! Daarnaar nog een feestje. Met bFAKE, onwerkelijk in deze setting… Groovende hiphop met ex-Urban Dance Squad dj DNA aan de knoppen, dan vraag je ook om de handjes de lucht in… Zeker een passende afsluiter daar!
 
Stel je eigen programma samen
Check om in de stemming te komen het volledige programma. Stel op basis van je smaak je eigen program samen. Bekijk de acts, de filmpjes en luister de muziek.
 
Of neem de tijd en zoek de ruimte, rust, het groen en de wolken op; dat kan ook. Ga mee struinen en wildplukken met Ellen Mookhoek, een autoriteit in ‘het genre’. Je kan het Sprokkelbos in met TG Mathilda en daar zwerven van gedicht naar geluidsfragment. Of laat je meevoeren met de podcast-voorstelling van Radio IYP rond die vreemde kolk naast het Bastion… En… Ga mee op Expeditie Noord! Beide zondagen gaat er om 11.00 uur en 17.00 uur gewandeld worden met kunstenaars. Kijk mee en door hun ogen naar het Noord-Nijmeegse rivierenlandschap in verandering en progress. Veel plezier!
 
Bas Broeder
Creatief/zakelijke leiding Festival de Oversteek

Loading script and Flickr images