Expeditie Noord: wandeling Dorien de Wit


Foto: Simon Kentgens
 
Beeldend kunstenaar Dorien de Wit neemt je mee op een wandeling over eiland Veur-Lent. Tijdens de wandeling onderzoek je samen met haar of je het landschap op een andere manier in kaart kunt brengen dan gebruikelijk is. Laat je leiden door windrichting, regen en sterrenkaarten.
 
Over de wandeling
Van nomadische volkeren is bekend dat ze plattegronden maakten, maar wel op een heel andere manier dan wij ze kennen. Plattegronden zijn voor ons altijd gebaseerd op gebieden en wegen; vaststaande punten. Er bestaan oude kaarten van nomadische volkeren die wij niet kunnen lezen omdat ze zijn gemaakt op basis van windrichting, regen, sterrenkaarten.
Kun je een bekend landschap in kaart brengen vanuit dat andere perspectief en is het dan ook op een andere manier te verkennen? Tijdens Expeditie Noord neemt Dorien de Wit deze vragen als uitgangspunt in haar wandelingen op het stadseiland.
 
Dorien de Wit
Dorien de Wit is beeldend kunstenaar en schrijver en houdt zich in haar werk bezig met onbeantwoordbare vragen; vragen die gaan over de grenzen van onze waarneming, ons bewustzijn en ons denken. Dorien de Wit tekent en schrijft, maakt collages, video’s en audiowandelingen. Haar proza en poëzie verschenen in Hollands Maandblad en Tortuca. Zij won in 2016 de eerste prijs van de Turing gedichtenwedstrijd.
www.doriendewit.nl
 
Praktische informatie
Data en tijden: de wandeling is op zaterdag 2 en zondag 3 september. Na afloop van de wandeling op zaterdag is een gezamenlijk diner met ruimte voor ontmoeting en een gesprek met Dorien in Hof van Holland, locatie Fabrikaat. De wandeling op zaterdag 2 september start om 17.00 uur en duurt ongeveer 60 minuten. Op zondag 3 september start de wandeling om 11.00 en 17.00 uur en duurt 30 minuten.
 
Start- en eindpunt: Hof van Holland, locatie Fabrikaat (Oosterhoutsedijk 88, Lent).
 
Diner: Na afloop van de wandeling op zaterdag 2 september schuif je aan bij Fabrikaat op Hof van Holland voor een verrassend en innovatief menu. Gastronomisch duo Bram en Donna van CherryCinema verzorgt en serveert een ambachtelijk en compleet vegetarisch diner van lokale producten. Geserveerd op het unieke sculpturale servies gemaakt door één van de koks, Bram van Leeuwenstein. Bram en Donna nodigen je uit om met hen en elkaar in gesprek te gaan over gastronomie, beeldende kunst en wat je tijdens Expeditie Noord hebt beleefd.
 
Kosten: koop hier je kaartje voor Expeditie Noord. De wandeling op zaterdag kost € 30,-, dit is inclusief een afsluitende maaltijd. Je krijgt een aantrekkelijke korting wanneer je ook een kaartje koopt voor Festival De Oversteek. Inclusief dagticket betaal je € 40,- per wandeling, inclusief passe-partout € 50,-. Toegang tot de wandeling op zondag is op vertoon van je festivalticket.
 
Let op: er is een beperkte capaciteit van 30 personen. Wil je zeker weten dat je mee kunt wandelen? Kom dan op tijd.

Loading script and Flickr images